Til sesongen 1913Til sesongen 1915

Sesongen 1914:

Drammens BK–Drafn  1-5  Drafn–Drammens IF 3-1
Ørn, Horten–Drafn  2-0  Drafn–Drammens BK 3-1
Drammens IF–Drafn  3-0  Ørn, Horten–Drafn 0-2
Ørn, Horten–Drafn  1-4
Grane Arendal–Drafn 1-17 1. r. NM
Drafn–Larvik Turn  3-1 2. r. NM
Drafn–Gjøvik/Lyn  0-1 Semi. NM
Drafn–Brann, Bergen 1-2
Brann, Bergen–Drafn 3-0  Drafn–Dartford FC 0-1
Drafn–Dartford FC  1-4  Mercantile–Drafn  4-2
Drafn–Moss     1-0  Moss–Drafn     1-0
Drafn–Ready     8-0  Drafn–Kvik/Halden 2-1
Frigg–Drafn     5-1  Odd, Skien–Drafn  1-3
Drafn–Larvik Turn  0-0  Larvik Turn–Drafn 1-2
Tilbake til hovedsiden


Semifinalelaget 1914; Einar Røgeberg, Einar Thoresen, Alf Lie, Marcus Thoresen, Jens Evensen, Hans Borgersen, Arne Hansen, Th. Thoresen, Josef Johansen, Thorolf Mosness, Sigurd Johansen, Franz Magnussen.Fra en av kampene på banen «Bak Parken» i 1914.

Dette år er et av de beste vi har hatt for fotballens vedkommende. Interessen for fotball og vår klub blev større og større. Alle som var interesserte kom til våre kampe, og fotball blev der snakket overalt.

Sesongen startet med et underskudd på 600 kroner, men ved gode og heldige arrangements varte det ikke lenge før man var ovenpå. Representasjon i de innledende kampene kostet oss ca. kr. 400,–, og kampene om Brann–Drafn-pokalen ca. 500 kroner.

Kretsserien startet den 7. juni med en kamp mot Drammens Ballklubb, der vi seiret 5–1. Drammens idrettsforening slo vi 3–1, men tapte for Ørn på Horten. I annen omgang i kretskampene seiret vi over DBK og DIF med 3–0 over begge.

Den siste kampen mot Ørn ga oss revanche, idet vi seiret 2–0. Omkamp måtte nu finde sted mot Ørn, men denne vandt vi klart 4–1 og dermed var Drafn igjen kretsmester i Vestfold.

Norgesmesterskapet begyndte med at vi ble sendt til Arendal for å møte Sørlandets mester, Grane. Vi hadde ingen føling med andre landsdeler i fotball dengang, og da laget reiste, var man jo litt engstelig for utfaldet.

Stor var begeistringen i Storgaten og i byen da daværende Dagbladet kunde slå op telegram, at Drafn hadde vunnet 17–1. I annen runde fikk vi så Grenlands mester, Larvik Turn, som da hadde beseiret Odd og Fram, Larvik. Larvik Turn var ansett som mesterskapets favoritt, og stilte op på banen «Bak Parken» som sikre vinnere. Fra avspark tok Larvik ballen og satte direkte mot Drafns mål, hvor de store, pågående løpere gikk både ballen og vår lille, men utmerkede keeper Arne Hansen inn i nettet. Det så ikke lovende ut. Dog spilte laget energisk og godt og spillerne ga sig ikke. Vi minnes tre flotte mål, hvorav Jens Evensen fra ytre venstre satte inn en lang, høi ball i hjørnet på minst 35 meters avstand. Drafn leverte en helt igjennem utmerket kamp, og da man fikk Gjøvik/Lyn i semifinalen i Drammen, ventet vi en seier.

Spillerne våre kom tidlig på banen i det kolde vær og sine tynne trøier, mens Lyn og dommeren somlet fælt i garderoben. Med denne bakgrund kom vårt lag dårlig i gang, og selv med triader av skudd, klarte de ikke å få ballen i mål. Andre omgang begyndte lik den første men vårt overtak gav ikke resultat. Lyn var derimot heldige da deres indre venstre Ellef Mohn klarte å plassere ballen i mål til vinnerresultatet 1–0.

Vi spilte flere privatkamper, deriblant to mot Dartford FC. Spillet ga oss impulser og publikum underholdning. Vi slo Mercantile, finalist fra året før, med 4–2. Vi slo Moss 1–0 hjemme, men tapte med samme sifre på Moss.

B-laget ble kretsmester for Vestfold ved å slå Ørn 3–2 på Horten.

Norgesmesterskapet 1914

1. runde           2. runde
5/9:             12/9:
Grane, Arendal–Drafn  0–17  Drafn-Larvik Turn    3–1

Gjøvik/Lyn–Lillestrøm 9–0  7/9:
Øverige lag hadde walk over. Freidig-Frigg	    0–7
               Kvik, Fr.hald–Gjøvik/Lyn 0–1
               Stavanger IF–Brann    8–1
Semifinale 4/10:
Drafn–Gjøvik/Lyn    0–1  Frigg–Stavanger IF    5–1

Finale
11/10:
Frigg–Gjøvik/Lyn    4–2