Drafnkollen, side 2 - Drafnkollen, side 1

Sørgelige rester

Sommeren og høsten 2010 jobbet jeg i Drafnkollen. Det var jubileumsboka som skulle ferdigstilles. Det var bygging av ny barnehage mens jeg holdt på, og det ble laget vei rundt fotballbanen. Stafig kikket jeg opp mot hoppet og kulen, og lurte på hvordan det sto til der oppe. En dag ble fristelsen for stor, så jeg tok en tyr opp dit.

Av Asbjørn Nordem Karlberg

Det første jeg fikk øye på da jeg kom fram, var de sørgelige restene av trenertribunen. Ja, dere ser selv.

Så fant jeg fram til hoppet og knipset noen bilder. Videre bort til grunnmuren av dommertårnet. Nedenfor dommertårnet dristet jeg meg til å klatre ned til min faste plass, lengdeanvisertavla. Det var ikke spor etter den, men det var en aldeles fortyllende utsikt over byen og klubbhuset vårt.

Ute i bakken lå de øverste 20 meterne av trappa, som vi har klatret så mange ganger, men som ble fjernet på 80-tallet. Noen trinn var borte, men det som lå igjen var solid nok.

Vel nede i klunnhuset igjen, tok jrg bildene opp på day\taskjermen. Til min forundring la jeg merke til at hoppet jrg hadde tatt bilder av, var lillehoppet. Det ble brukt blant annet til kombinertrennet i 1956. Så ble jeg nødt til å ta turen opp igjen dagen etter.

Denne gangen valgte jeg å ta en annen vei, inn fra øst. Da kom jeg opp bak dommertårnet. Jeg hadde jo vært der mange ganger i gamle dager, så det var ikke noe plunder med å finne storhoppet. Jeg lurte på hvor sløv jeg hadde vært dagen før, og skyldte på diabetes og føling.

Jeg tok også et slag oppover tilløpet for å finne restene av hopptårnet. Det ligger jo der, som noen tømmerrester under noen plater bølgeblikk. Dette bølgeblikket dannet forretsen underlaget i tilløpet den gangen. Det hendte jeg befant meg under tårnet da hopperne satte utfor, og jeg husker bølgeblikket ga litt etter, sammen med et tjukt lag snø.

Mens jeg sto der oppe og kikket, tenkte jeg at her er det nok aldri folk. Men da jeg rettet blikket mot noe rødt på en trestamme, så jeg orienteringsflagget. Så da tok jeg vel feil da!

Her er et lite utvalg av bildene jeg tok:

Tilbake til hovedsidenGrunnmuren etter dommertårnet.


Restene etter dommertårnet.


Hoppet.


Fin utsikt.


Lillehoppet.


Restene av storhoppet.


Restene etter hopptårnet.


Rester etter tårnet.


Trappa har vi trent i...


Trenertribunen.


Trenertribunen.


Trenertribunen.

Drafnkollen, side 2